مجله جامع کشاورزی و فضای سبز - فیزیولوژی و فیزیولوژی پس از برداشت
شما میتوانید موضوعات مورد علاقه خود را در زمینه های مختلف کشاورزی و فضای سبز در این مجله ببینید

درباره ويتامين­ ها به خصوص ويتامين Cگزارشات متعددي داده شده كه تماماً بيانگر...


ادامه مطلب
نوشته شده توسط الف. هاشمی در ساعت 11:6 | لینک  | 

اولين همايش ملي فيزيولوژي پس از برداشت 11 و 12 بهمن 1391

دانشگاه شيراز

 برگزار کنندگان: انجمن علوم باغبانی ایران دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز سازمان جهاد کشاورزی استان فارس

آخرين مهلت پذيرش خلاصه مقالات: 30/7/91


ادامه مطلب
نوشته شده توسط سامانی در ساعت 19:37 | لینک  | 

کمبود  بور  در سیب، سبب چوب پنبه ای  شدن درونی  ان می شود  این حالت فرورفتگی در گوشت را در پی دارد ...

منبع: فیزیو لوژی پس از برداشت    نوشته: دکتر راحمی 

نویسنده مطلب: م. عزت آبادی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. عزت آبادی در ساعت 13:14 | لینک  | 

کلسیم

کلسیم  بیش  از دیگر  عناصر  معدنی  در نابسامانی های ناشی از کمبود  عناصر دخالت دارد. بکارگیری نمک کلسیم  می تواند...

منبع : فیزیولوژی پس از برداشت

نوشته : دکتر راحمی    نویسنده مطلب:م. عزت آبادی

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. عزت آبادی در ساعت 13:5 | لینک  | 

 رسیدن  میوه، در اثر  شمار  زیادی  از تغییرات  فیزیکی   شیمیایی پس  از برداشت  صورت می گیرد... 

منبع : فیزیولوژی پس از برداشت نوشته : دکتر راحمی     نویسنده: م. عزت آبادی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. عزت آبادی در ساعت 12:52 | لینک  | 

گازکربنیک هوا ماده اصلی است  که پیکره گیاهان از آن ساخته شده است. در حقیقت فرآیند فتوسنتز به وسیله احیای گار کربنیک و تشکیل ترکیبات انرژی زا مواد خام آلی و انرژی لازم برای کلیه واکنش های سازنده مواد در گیاه را فراهم می کند و در نتیجه انجام این واکنش ها مواد غذایی مورد نیاز نظیر هیدراتهای کربن، پرتئین ها و چربی ها تولید می شوند عوامل متعددی مانند کمبود مواد عالی و آب، از طریق کاهش فتوسنتز عملکرد گیاهان را محدود می کنند....         نویسنده : هانیه رجبی فر


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ه. رجبی فر در ساعت 0:9 | لینک  | 

گلدهی

عادت گلدهی در تعدادی از میوه های دانه دار و هسته دار ...      نویسنده: ز. رحمان پور

منابع:۱-میوه کاری در مناطق معتدله          مؤلف:م-ان-وست وود    ترجمه:یوسف رسول زادگان

۲-اصول باغبانی                             مؤلف:دکتر مرتضی خوشخوی

۳-سیب و پرورش آن                       مؤلف:عباسعلی منیعی

۴-سیب و پرورش آن                       مؤلف:عباسعلی منیعی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. رحمان پور در ساعت 23:36 | لینک  | 

 

Recent  breakthroughs in the study of salicylic acid biosynthesis   

پیشرفت های اخیر در مطالعه ی بیوسنتز (تولید زیستی) اسید سالیسیلیک(مقاله)

نویسنده:ز رحمانپور       منبع:     http://plants.trends.com


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. رحمان پور در ساعت 8:13 | لینک  | 

پرتوتابی

توان پرتو یونیزه کننده (یونیزان) برای از بین بردن میکروب ها پس از کشف اشعه ایکس و رادیو اکتیویته در سال های 1895 و 1896 شناخته شد. اصطلاح پرتو یونیزه کننده به .......     نویسنده:ز رحمان پور

منابع:   ۱- فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت        مولفان : دکتر محمود اثنی عشری و مهندس محمد رضا زکایی خسرو شاهی

           ۲- تکنولوژی پس از برداشت                       ترجمه عزت اله عسکری

           ۳- فیزیولوژی پس از برداشت                      مولف : دکتر جلیلی مرندی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. رحمان پور در ساعت 4:27 | لینک  | 

 واکس زدن یا چرب کردن

عمل واکسن زدن یا چرب کردن عبارت است از ایجاد پوشش نازک واکس روی سطوح تعدادی از میوه ها (نظیر مرکبات) و سبزی ها (نظیر انواع فلفل ها، خیار) که . . .

 نویسنده : ز رحمان پور 

منابع :۱- فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت        مولفان : دکتر محمود اثنی عشری و مهندس محمد رضا زکایی خسرو شاهی

۲- تکنولوژی پس از برداشت                       ترجمه عزت اله عسکری

۳- فیزیولوژی پس از برداشت                      مولف : دکتر جلیلی مرندی 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. رحمان پور در ساعت 1:42 | لینک  | 

گل اندام زایشی در گیاهان است. گل از نظر زیباسازی محیط و تولید میوه و دانه که از مواد غذایی مهم به شمار می‌آیند اهمیت زیادی دارد. مراحل اصلی تولید مثل جنسی یعنی میوز و لقاح درون گل انجام می‌گیرد. پیدایش دانه فرایند تولید مثل جنسی را کامل می‌کند و پیدایش جنین درون دانه اولین مراحل دوران حیات گیاه جوان است.  نوشته:م. ایمانی پور

منبع:http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%DA%AF%D9%84&

SSOReturnPage=Check&Rand=0

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D8%AF%D8%A7%D9%86

%D9%87&SSOReturnPage=Check&Rand=0

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=دانه+گرده+و+ساختمان+آن&SSOReturnPage=C


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. ایمانی پور در ساعت 18:53 | لینک  | 

 

کاربرد هورمون اکسین در باغبانی...   کاربرد هورمون جیبرلین در باغبانی...   کاربرد هورمون سایتوکیتین در باغبانی...        نویسنده:ح. اسکندری

منابع:

جزوه میوه های دانه ریز دکتر زاده باقری

کتاب گلکاری عمومی (اصول و مدیریت گلخانه)، نویسنده: دکتر سامانی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ح. اسکندری در ساعت 23:52 | لینک  | 

 بیشتر افراد وقتی به فتوسنتز فكر می‌كنند اولین چیزی كه...     منابع:           www.geocities.com                      سایت علمی BBC 

نویسنده:س.چراغی نسب


ادامه مطلب
نوشته شده توسط س. چراغی نسب در ساعت 11:26 | لینک  | 

وقتي از اندامهاي مورد نظر يك گياه داروئي بيشترين مقدار ممكن مواد مؤثره استخراج گردد، در واقع محصول دلخواه به شكل مطلوب به دست آمده است. از اين رو، زماني بايد اقدام به جمع آوري گياهان داروئي نمود كه اندامهاي مورد نظر محتوي حداكثر مقدار ماده مؤثره باشد...                  نویسنده :ز.زمانی

منابع   1-اميد بيگي، رضا،1336، توليد و فراوري گياهان دارويي ، جلد يك،چاپ چهارم، انتشارات آستان قدس رضوي              2-كاظمي،ف:اثر روش هاي مختلف خشك كردن و اسانس گيري بر مقدار و اجزاي تشكيل دهنده ي اسانس گل هاي بابونه ي رومي رقم فلورايلنا، پايان نامه ي دوره ي كارشناسي ارشد رشته ي علوم باغباني،دانشكده كشاورزي تربيت مدرس128 صفحه ، تهران ،1380.  

3-Bernath ,J.(2000):Medicinal and aromatic plants.Mezo.Publ.Budapest,PP667


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. زمانی در ساعت 14:23 | لینک  | 

 

به منظور حفاظت زنبور عسل در مقابل سم پاشی بایستی از به کار بردن حشره کش ها در هنگام باز شدن گلها پرهیز نمود....

نویسنده:ی.خواجه نوری   منبع:گرده افشانی و تشکیل میوه   دکتر مجید راحمی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ی. خواجه نوری در ساعت 21:33 | لینک  | 

آسیب درختان میوه در اثر تگرگ

درختان میوه دانه­دار بیشتر از درختان میوه هسته دار در خطر آسیب های حاصل از تگرگ هستند. زیرا فعالیت اندام های گل و همچنین شکوفه دهی این درختان در زمانی انجام می شود که ریزش تگرگ در مرحله شکوفه دهی  خسارت حاصل بسیار شدید است.

منبع:بیماری های فیزیولوژیک گیاهی (جهان آرا-هاشمی)

ن.مومنی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ن. مومنی در ساعت 11:43 | لینک  | 

کیفیت و کمیت گرده افشانی در بادام 

  گرده افشانی عملی است که طی آن دانه گرده بالغ از بساک آزاد شده و ... 

 منبع: کتاب كشت و پرورش درختان بادام   تالیف: رامین بابادائی سامانی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط سامانی در ساعت 14:29 | لینک  | 

«گاز اتیلن به صورت طبیعی توسط گیاهان تولید می شود. این گاز قادر است جنبه های گوناگون رشد و توسعه گیاه را تنظیم کند.
در آزمایشهای انجام شده اخیر توسط محققان، مقدار اتیلن تولید شده در گیاهان که در معرض گاز اوزون قرار گرفته بودند....

نویسنده: ح.اسکندری

منابع:

http://grouhchem.blogfa.com/post-41.aspx

جزوه فیزییولوژی پس از برداشت ـ دکتر مجید راحمی ـ دانشگاه شیراز


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ح. اسکندری در ساعت 21:46 | لینک  | 

تلفات پس از برداشت میوه و سبزی

در ایران و مقایسه آن با دیگر کشورهای آسیایی و راه های کاهش آن

 مشکلات مراحل تولید و پس از تولید میوه ها و سبزیها

تلفات میوه و سبزی موجب هدررفتن منابع مختلف و از جمله منابع آب، خاک، نیروی انسانی، وقت و به طور کلی امکانات اقتصادی- اجتماعی کشور می شود. برخی از مشکلات در مراحل تولید و بعد از تولید وجود دارد که اثر نامطلوب بر سلامت انسانها دارد و اگرچه تلفات آن و اثرات نامطلوب آن از تلفات اقتصادی به مراتب بیشتر است، ولی آن گونه که باید ظاهر نیست واز چشم اکثر آحاد جامعه پوشیده
می ماند. این مشکلات عبارتند از : آلودگیهای میوه و سبزی که شامل آلودگی به فلزات سنگین چون سرب، جیوه، کادمیوم و غیره است. باقیمانده حشره کشها، علف کشها و قارچ کشها در میوه ها و سبزیها و آلودگی به پاتوژن ها و توکسین های حاصل از میکروارگانیسمها. در این قسمت به مواردی از این مشکل اشاره می شود.

نویسنده : ف - طالبی

منبع:دکتر محمد شاهدی باغ خندان، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ف. طالبی در ساعت 10:41 | لینک  | 

 کاج:این جنس دارای 80 تا 90 گونه بوده که در نیمکره ی شمالی و کوهستانهای نواحی گرم یافت میشود...

منبع:منبع:فیزیولوژی بعدازبرداشت.دکتررسول جلیلی مرندی

نویسنده:الهام بزرگی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط الف. بزرگی در ساعت 13:41 | لینک  | 

نویسنده:ز.سبزچهره

منبع:فیزیولوژی بعدازبرداشت.دکتررسول جلیلی مرندی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. سبز چهره در ساعت 12:57 | لینک  | 

 

نویسنده:ز.سبزچهره

منبع:فیزیولوژی بعدازبرداشت.دکتررسول جلیلی مرندی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ز. سبز چهره در ساعت 12:50 | لینک  | 

گل زيبا و كمياب سوسن چلچراغ؛
 نخستين گياه ثبت شده به عنوان ميراث ملي درايران
 
گ ترابی
 

ادامه مطلب
نوشته شده توسط گ. ترابی در ساعت 19:43 | لینک  | 

بعضى از موجودات زنده خصوصاً گياهان، طيف وسيعى از تركيبات موسوم به متابوليت هاى ثانويه را توليد مى كنند. در مفهوم كلى، متابوليت هاى ثانويه تركيباتى آلى هستند كه نقش ضرورى در رشد و نمو موجود زنده ندارند. گياهان براى بيوسنتز اين مواد انرژى زيادى را به كار مى برند. زمانى كه اين تركيبات اثرى بر رشد و تمايز گياه نداشته باشند، قاعدتاً بايد منافع ديگرى داشته باشند. مطالعه در زمينه وظايف اين تركيبات در گياهان، يك موضوع جذاب و مهم براى بسيارى از پروژه هاى تحقيقاتى شده است و نقش اكولوژيكى تعدادى از اين تركيبات مورد بررسى و تحقيق قرار گرفته است. با مطالعاتى كه تاكنون صورت گرفته است، به نظر مى رسد كه متابوليت هاى ثانويه، به عنوان موادى طبيعى، نقش اكولوژيكى مهمى در واكنش هاى دفاعى گياهان و همچنين گرده افشانى و انتشار دانه هاى گياهان به وسيله حشرات و حيوانات دارند. بعضى از اين تركيبات به عنوان علف كش و حشره كش در صنعت استفاده مى شوند در حالى كه برخى ديگر كاربرد صنعتى ندارند. دسته بزرگى از متابوليت هاى ثانويه كاربرد دارويى و پزشكى دارند. تركيبات ديگرى از اين گروه نيز نقش مهمى در تغذيه انسان و دام دارند.
ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. عباس تاش در ساعت 19:6 | لینک  | 

بیشتر تحقیقا ت در زمینه اثر ABA بر ریشه زایی نا به جا از ...

منبع - کتاب کاربرد مواد رشد گیاهی

نویسنده- الف مرادی


ادامه مطلب
نوشته شده توسط الف. مرادی در ساعت 0:41 | لینک  | 

 

1)بنت القنسول :

عملیات جابجایی گل های بریده در دماب 10 تا12 درجه سانتی گراد انجام می گیرد. گل های بریده داخل لوله های کاغذی ویا پلاستیکی حمل می شوند. برخی از ارقام این گل به خمیدگی برگ که ناشی از اتیلن می باشد حساس بوده ودر ضمن گاز اتیلن موجب بد شکلی گل ها می شود برای جلوگیری از پدیده های فوق از مواد مهار کننده اتیلن استفاده می شود

نویسنده: ف- طالبی

منبع:فیزیولوژی پس از برداشت

تالیف:دکتر جلیلی مرندی

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ف. طالبی در ساعت 19:2 | لینک  | 

نا هنجاری های فیزیولوژیکی برخی از گیاهان زینتی :

1)میخک:

از ناهنجاری های مهم گلهای بریده میخک شکاف خوردن کاسه ی گل می باشد این عارضه ناشی از اختلاف زیاد دمای شبانه روز ویا کمبود پتاسیم می باشد. به همین دلیل 

    هنگام رشد و نمو گلها در اطراف کاسه ی گل اقدام به نوار بندی می کنند.

 

نویسنده:ف -طالبی

منبع:فیزیولوژی بعد از برداشت


ادامه مطلب
نوشته شده توسط ف. طالبی در ساعت 18:39 | لینک  | 

اب نارگیل می تواند به عنوان یک محلول نگه دارنده...

منبع:خبر نامه سازمان جهاد کشاورزی

نویسنده:م.پارسا


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. پارسا در ساعت 20:8 | لینک  | 

گل اندام زایشی در گیاه است...

منبع:http://daneshnameh.roshd.ir

نویسنده:م.پارسا


ادامه مطلب
نوشته شده توسط م. پارسا در ساعت 19:59 | لینک  |